fb-img

Circulatia periferica deficitara

Circulatia sangelui in organism

Sistemul circulator este cel ce realizeaza miscarea sangelui prin intreg organismul. Inima si vasele sangvine sunt cele mai importante componente ale sistemului circulator in timp ce sistemul limfatic este cea de-a treia componenta a sistemului circulator. Fiecare bataie a inimii impinge sangele in vasele de sange ce transporta oxigen si nutrienti catre tesuturi, prin intermediul sistemului arterial, si produsi de degradare de la nivel tisular catre inima, prin intermediul sistemului venos.

SISTEMUL CIRCULATOR UMAN

Sistemul circulator este constituit din doua circuite vasculare, complet separate, dar strans corelate functional:

      1. Circulatia sistemica – sau marea circulatie (inima–corp-inima) – incepe in ventriculul stang prin artera aorta care transporta sangele, incarcat cu oxigen si substante nutritive, spre tesuturi si organe. De acolo, sangele este preluat de venele cave si transportat inapoi catre inima, de data aceasta incarcat cu reziduuri, cu destinatia atriul drept al inimii.
      2. Circulatia pulmonara – sau mica circulatie (inima–plamani–inima) – incepe in ventriculul drept, prin trunchiul arterei pulmonare, si transporta spre plamanI sangele incarcat cu dioxid de carbon. Trunchiul pulmonar se imparte in cele doua artere pulmonare, care duc sangele incarcat cu CO2 spre reteaua capilara din jurul alveolelor pulmonare care elimina dioxidul de carbon prin expiratie. Tot acolo, dupa ce este incarcat cu oxigen, sangele este colectat de venele pulmonare, cate doua pentru fiecare plaman, care reintroduc sangele in inima prin atriul stang.

Ce este circulatia periferica deficitara?

Circulatia periferica deficitara este o insuficienta circulatorie periferica, mai exact este o problema de circulatie a sangelui care afecteaza extremitatile: mainile, picioarele, nasul, obrajii, urechile si barbia.  Pentru ca sangele nu ajunge in cantitate suficienta la extremitati acestea se simt aproape in permanenta reci, indiferent de anotimp.

Circulatia periferica deficitara

Cum se manifesta circulatia periferica deficitara?

Persoanele care se confrunta cu o circulatie periferica defectuoasa manifesta urmatoarele simptome:

Cel mai des sunt afectate femeile, in special cele cu varste curpinse intre 20 – 40 ani.

Transportul sangelui in organism se face prin intermediul vaselor de sange (artere si vene), asigurandu-se astfel aportul de oxigen si nutrienti la nivelul celulelor si eliminarea dioxidului de carbon. Viteza de circulatie a sangelui este data de suprafata de contact a sangelui cu peretii vaselor, de diametrul vaselor cat si de viteza cu care inima pompeaza sangele prin vase. La inceputul arborelui circulator, in apropierea inimii, presiunea sangelui este mare, la fel si viteza de circulatie a sangelui. Cu cat distanta fata de inima creste, vasele se ingusteaza, frecarea cu peretii este mai mare sI astfel presiunea si viteza de circulatie a sangelul scad, pemitand schimbarea elementelor nutritive si a gazelor intre sange si tesuturi.

Vasele de sange de la nivelul corpului se pot dilata ori contracta sau pot acumula depuneri de grasime pe peretii interiori care reduc fluxul normal de sange determinand astfel o circulatie periferica deficitara.

In Medicina Traditionala Chineza exista o relatie stransa intre Qi (energia vitala) si sange. Sangele circula in organism la impulsul Qi-ului. Orice anomalie care afecteaza Qi-ul perturba circulatia sangvina si afecteaza toate functiile organismului. Qi-ul si sangele sunt interconectate si nu pot exista unul fara celalalt.

Avand in vedere faptul ca sangele asigura transportul nutrientilor, al hormonilor si al tuturor celorlalte componene necesare pentru intretinerea vietii precum si faptul ca are o contributie decisiva la eliminarea reziduurilor putem spune ca sistemul circulator este esential pentru ca organismul uman sa functioneze corect.

Cauze frecvente care duc la aparitia circulatiei periferice deficitare

Printre cele mai comune situatii ce predispun catre o circulatie periferica deficitara se numara: obezitatea, anemia, astmul, pneumonia, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, colesterolul marit, ateroscleroza, tromboflebita si dislipidemia.

Una dintre cele mai frecvente cauze insa, ale aparitiei circulatiei periferice deficitare, este stilul de viata dezorganizat asortat cu obiceiuri nesanatoase precum fumatul, consumul de cafea si alcool in exces, alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, consumul insuficient de apa.

Netratata, circulatia periferica deficitara poate afecta:

Cum tratam circulatia periferica deficitara?

In primul rand este necesar sa ne schimbam stilul de viata dezorganizat, sa facem miscare in mod constant, sa ne hidratam corespunzator (cel putin 2L/zi) sa luam suplimente naturale si sa folosim vasodilatatoare in caz de urgenta.

Remedii naturiste pentru circulatia periferica deficitara

Din sfera de remedii naturiste pentru circulatia periferica deficitara fac parte:

Pe langa utilizarea acestor remedii naturiste pentru circulatia periferica deficitara, este importanta adoptarea unui regim alimentar echilibrat, bogat in fibre si sarac in grasimi, pentru mentinerea in limite normale a colesterolului si prevenirea depunerii de placi pe peretii vaselor de sange.

Consumul de fructe si legume proaspete, in special fructe de padure, citrice, pepene, tonifica peretii vaselor de sange, stimuleaza circulatia si fluxul sangvin. De asemenea, pentru inlaturarea cat mai eficienta a simptomelor, este recomandat a se reduce din alimentatie sarea, carnea de porc, grasimile, precum si alcoolul, tutunul si consumul in exces de cafea.

Exercitiile fizice regulate, mersul pe jos, masajul, dansul, fac parte din lista de remedii alternative recomandate pentru mentinerea sanatatii sistemului circulator.

Efectele si Beneficiile razelor infrarosii

Centrul de terapie JAD Wellness va ofera o solutie inovatoare foarte utila impotriva circulatiei periferice deficitare disponibila chiar la tine acasa –Termomasajul automatizat cu pietre de jad incalzite!

Terapia cu Raze infrarosii este o terapie anti-inflamatoare, ducand la vindecarea mai rapida a traumelor din corp datorita fluxului de sange mai mare (leziuni, cicatrizari)

Ajuta in tratarea aterosclerozei datorita efectului de curatare a vaselor de sange de depunerile de colesterol care ingusteaza diamentrul vaselor de sange si le reduce permeabilitea si elasticitatea.

Primul efect pe care il au aparatele cu jad si infrarosii asupra organismului uman este vaso-dilatatia. Dupa numai 20 de minute petrecute pe Salteaua cu 1000 de pietre de jad sau pe Patul cu pietre de jad si turmalina, diametrul vaselor de sange se dilata si obtinem beneficii terapeutice remarcabile legate de circulatia venoasa si sanatatea inimii.

VASODILATATIE SI VASOCONSTRICTIE

Cititi aici despre terapiile JAD Wellness si despre efectele razelor infrarosii asupra santatii!

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!