Despre ionii negativi

Ce sunt ionii negativi?

Ionii negativi sunt molecule inodore, fără gust și invizibile care produc reacții biochimice care ajută la calmarea durerilor și la creșterea potențialului de rezistență împotriva infecțiilor. În atmosferă, și mai ales la munte, sunt prezente așa-numitele “VITAMINE ALE AERULUI”, care lipsesc din locuințele noastre. Aceste “vitamine” nu sunt altceva decât aero-ioni negativi, lipsiți de gust și miros, cu efecte binefăcătoare asupra organismului.

În natură există ioni pozitivi și ioni negativi. În mod normal ionii pozitivi și negativi sunt, ca număr, de valori relativ egale, cu o mică marjă în plus pentru ionii pozitivi. Totuși în unele regiuni (la munte, la malul marii, lângă cascade de apă) unde apa se află în mișcare continuă proporția se schimbă devenind 2000 ioni negativi față de 1000 ioni pozitivi pe cm cub. Acele de brad și ferigile emit cantități mari de ioni negativi.

ionii negativi
Marile aglomerări urbane și industriale sunt, din păcate, cel mai nociv sistem pentru că sunt încărcate cu ioni pozitivi. Gazele de eșapament, smogul industrial, reziduurile de anvelope, fumul de țigară, cenușa, toate distrug ionii negativi fie neutralizându-i, fie încărcându-i-i chiar pozitiv. În interiorul blocurilor moderne, cu pereți de ciment și fier, se formează adevărate cuști electromagnetice, care absorb sarcinile negative, lucru făcut și de aerul condiționat.
Sarcina electrostatică pozitivă a produselor din materiale plastice omniprezente completează acest tablou trist pentru ionii negativi care nu depășesc 100 de unități/cm³ în orice încăpere față de valoarea uzuală de 1000 sau benefică de 2000.

Funcțiile ionilor negativi pentru sănătate

Ionii negativi sunt benefici organismului datorită multiplelor efecte pozitive.
Ionii negativi stimulează și armonizează majoritatea proceselor vitale, dar și pe cele din sfera psihicului și a emoționalului.
Alte efecte ale ionilor sunt:

creșterea capacității de concentrare
și a vigilenței

micșorarea tendinței de răceală
prin întărirea sistemului imunitar

alinarea durerilor de cap și a iritatiilor
căilor respiratorii și a nasului

Ioni negativi versus Ioni pozitivi / Munte versus oraș

Ionii negativi sunt molecule inodore, fără gust și invizibile care produc reacții biochimice care ajută la calmarea durerilor și la creșterea potențialului de rezistență împotriva infecțiilor.
În urma studiilor s-a dovedit o mai mică prezența a ionilor negativi în zonele urbane decât în restul zonelor. S-a demonstrat științific că în zonele de munte concentrația de ioni negativi crește până la 5000 ioni negativi pe cm³, în timp ce în orașele mari, puternic industrializate, concentrația este de numai 100-250 ioni negativi pe cm³, adică de circa 40 de ori mai mică, în timp ce în zonele de câmpie concentrația atinge 400 ioni negativi pe cm³.
Ionii negativi reduc nevroza și anxietatea, măresc apetitul și setea, cresc stimulii sexuali.
Din punct de vedere fizic ionii negativi ameliorează alergiile, sinuzitele, astmul bronșic, migrenele, arsurile și durerile postoperatorii.