Despre jad

Ce este jadul?

Mineralele reprezintă unul dintre cele mai caracteristice elemente ale Medicinei Tradiționale Chineze. Jadul este un tip de mineral natural cu o istorie îndelungată în China. Practicienii medicinei tradiționale chineze cred că jadul te poate proteja împotriva relelor, te menține tânăr și frumos și te calmează. Jadul aduce bucurie și longevitate dacă e purtat des sau folosit. Jadul este considerat piatra curajului, a dreptăţii, a echilibrului, a generozităţii şi a păcii, talismanul aducător de noroc şi sănătate. Pentru că are o vibraţie blândă, piatra de jad este ideală pentru relaxare şi împotriva insomniilor şi este cea mai prietenoasă piatră semipreţioasă cu corpul uman.

Jadul este înconjurat de mit. Datorită frumuseții sale aparte și multitudinilor de forme și culori, jadul a exercitat o atracție deosebită asupra umanității de mii și mii de ani.

Această piatră, cu un luciu discret și lăptos, care apare de cele mai multe ori în nuanțe deosebite de verde, dar și alb, gri, galben, portocaliu și tonuri delicate de violet, este cunoscută omului de peste 7000 de ani. În anul 3000 î.Hr, conducătorul chinez Fu Has i-a dat pietrei de jad numele de YU şi a vorbit despre calitățile aproape umane ale acesteia. Din vechime, piatra de jad a fost considerată piatra protecţiei, având abilitatea de a balansa Yin şi Yang.

Despre jad

“Piatră regală”

Începând de atunci jadul a fost cunoscut drept “piatră regală”. Începând de atunci jadul a fost folosit inclusiv pentru crearea de “costume funerare” pentru cei mai înalți membri ai familiei imperiale.

În istoria culturii și artei marelui Imperiu Chinezesc, jadul a avut întotdeauna o semnificație specială, comparabilă cu aceea a aurului și a diamantelor în Vest.

Astăzi, jadul este în continuare văzut că un simbol al binelui, frumuseții și valorii. Dacă faci o vizită la piața de jad din Hong Kong sau din Rangoon sau poate la una din licitațiile de jad din Hong Kong organizate de Christie’s, îți poți ușor da seama de importanța acestei pietre semiprețioase pentru locuitorii Asiei.

Calitățile pietrei de jad

Compoziția să chimică

Sănătate curată! Conform măsurătorilor științifice moderne, jadul în sine conține o arie largă de elemente (silicati de minerale) precum zinc, fier, cupru, magneziu, cobalt, selenium, titan, calciu, potasiu, sodiu etc. Efectele sale extraordinare au fost recunoscute pe arie largă. În termeni farmacologici, mineralele naturale pot complementa și absoarbe elementele de care ai nevoie sau elibera pe cele în exces, menținându-te sănătos dacă le porți pentru o perioadă lungă de timp.

Două temperaturi

Înmagazinează două temperaturi. Piatra de jad are o particularitate deosebită: ea poate înmagazina atât căldura, cât și frigul la fel de bine. Astfel, piatra de jad poartă două temperaturi și are o flexibilitate deosebită în tratamentele de sănătate pentru că ea poate aduce corpului o sursă de căldură (ex. tratând sindromul mâinilor și picioarelor reci printr-o circulație sangvină mult îmbunătățită) sau poate trage din corp acea sursă de căldură (ex. inflamatiile, entorsele care sunt o sursă de căldură etc).

Razele infraroșii

Un foarte bun conductor al razelor infraroșii. Aparatele noastre de termomasaj utilizează piatra de jad deoarece aceasta facilitează transferul de raze infraroșii și efectul de rezonanță cu corpul nostru.

Vibrație

Are o vibrație blândă, este ideală pentru relaxare și împotriva insomniilor. Dintre pietrele semiprețioase piatra de jad este cea mai prietenoasă cu corpul uman.

Pentru a fi siguri de calitatea produselor care conțin piatră de JAD, atunci când cumpărați astfel de produse, aveți în vedere următoarele:

    • piatra naturală de jad este extrem de rece
    • atunci când este încălzită, are „autonomie” foarte mare în sensul că reține și menține temperatura mai mult timp fără a fi necesară o sursă de încălzire electrică
    • piatra naturală de jad prezintă așa numitele „imperfecțiuni”: veți putea vedea nervuri, vinișoare colorate distincte, structura; veți observa o consistentă lăptoasă a pietrei la interior, culoarea nu este uniformă, chiar și diverse nuanțe în aceeași piatră
    • produsele realizate din pulbere de jad sau din praf de jad, au culoarea uniformă și vor arată întotdeauna perfect
    • solicitați certificat de autenticitate al pietrelor, întrebați despre proveniența pietrei de jad