fb-img

Elongația mecanică a coloanei vertebrale

Elongația mecanică a coloanei vertebrale

Potrivit multor studii publicate, peste 80% dintre oameni vor avea dureri de spate la un moment dat în viață, iar aproximativ 30% dintre oameni trăiesc cu dureri de spate în fiecare zi. Pentru mulți dintre acești oameni, fuziunea coloanei vertebrale și alte soluții chirurgicale pot fi supra-recomandate și supra-utilizate de către chirurgi.

Dacă recent ai fost sfătuit să te operezi la spate, este bine să știi că ai la dispoziție opțiuni alternative care sunt mai puțin invazive, și care ar putea avea un impact mai favorabil pe termen lung. O alternativă accesibilă poate fi decompresia coloanei vertebrale care se realizează prin procedee de elongație care au scopul de a întinde țesuturile moi (mușchi, tendoane, ligamente) și de a îndepărta suprafețele articulare pentru a amorsa procese reparatorii locale.

Elongația mecanică a coloanei vertebrale este o tehnologie sigură, nechirurgicală, care este de obicei utilizată pentru a trata leziunile discului intervertebral cauzate de activitățile zilnice supra-solicitante sau de bolile degenerative.

Când suntem tineri, vertebrele noastre sunt pline de apă, ceea ce le oferă multă flexibilitate pentru a face mișcările confortabile și elastice. Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim, lichidul se scurge din articulații și le face să devină mai puțin flexibile. Acest proces de deshidratare poate fi accelerat de perioade susținute de încărcare a coloanei vertebrale, atunci când se pune presiune excesivă asupra coloanei vertebrale. Pe măsură ce discurile coloanei vertebrale se subțiază, se pot dezvolta o varietate de simptome problematice, cum ar fi:

Compresia coloanei vertebrale, care are loc în timpul șederii și a altor activități zilnice, stoarce lichidul din discuri și provoacă durere. Decomprimarea vertebrelor prin întinderea ușoară a acestora permite lichidului să revină în circulație. Pe măsură ce vertebrele sunt ușor separate unele de altele se creează un efect de vid în interiorul discurilor. Acest efect de vid este cel care trage o parte din lichidul care se scurge din cauza compresiei coloanei vertebrale.

Elongația mecanică a coloanei vertebrale

Decompresia coloanei vertebrale, sau elongația mecanică a coloanei vertebrale, este o procedură nechirurgicală, non-invazivă, care poate ajuta la ameliorarea durerii și la restabilirea naturală a unor funcții, precum flexibilitatea sau mobilitatea. Terapia de decompresie spinală forțează fluidele bogate în nutrienți și oxigen sa revină în interiorul discurilor, unde pot facilita procesul de vindecare.

În timp ce chirurgia coloanei vertebrale poate fi necesară în unele cazuri, mulți oameni au descoperit că elongația mecanică a coloanei vertebrale oferă o ușurare pe termen lung fără invazivitatea intervenției chirurgicale. Pentru a afla dacă ești un candidat bun pentru terapia de decompresie a coloanei vertebrale, sună acum la JAD Wellness și programează-te pentru o consultație gratuită.

Ce este elongația mecanică a coloanei vertebrale?

Elongația mecanică a coloanei vertebrale este o procedură fizică prin care se urmărește mărirea temporară a spațiului dintre vertebre în scopul degajării discurilor intervertebrale. Prin elongația mecanică a coloanei vertebrale spațiul intervertebral se poate mări cu până la 2,5mm, facilitând astfel repoziționarea corectă a segmentului tratat și având ca finalitate un fenomen de absorbție la nivelul discului intervertebral precum și degajarea rădăcinii nervului comprimat.
Concomitent cu majorarea spațiului intervertebral, în procesul de elongație mecanică a coloanei vertebrale, intervine relaxarea musculară și detensionarea ligamentară, obținând astfel următoarele efecte:

Ce afecțiuni pot fi ținute sub control prin elongația mecanică a coloanei vertebrale?

Crearea spațiului inter-vertebral ajuta la atragerea de nutrienţi la nivelul discului, favorizând procesul de hidratare și vindecare a acestuia.
Elongația mecanică a coloanei vertebrale contribuie la tratarea unei serii de afecțiuni ale coloanei, provocate de postura incorectă la locul de muncă sau la școală, de statul prelungit pe scaun, la birou sau la volan, de lipsa mișcării sau de înaintarea în vârsta – așa numitele boli degenerative.

Dintre acestea amintim:

Cum se face elongația mecanică a coloanei vertebrale la JAD Wellness?

Elongația mecanică a coloanei vertebrale efectuată la Centrul JAD Wellness este un procedeu complex, care se desfășoară în două etape:

În prima etapă, etapa de pregătire, facem termoterapie pe salteaua cu pietre din jad. În cele 30 de minute, cât durează o ședința de termoterapie cu raze infraroșii, încălzim bine musculatura spatelui obținând astfel două efecte foarte importante:

Elongația mecanică a coloanei vertebrale
  • Relaxăm musculatura spatelui; astfel elongația mecanică a coloanei vertebrale se va face fără efort și fără durere
  • Intensificăm semnificativ circulația sangvină la nivelul spatelui; în etapa a doua, în timpul procesului de elongație, pe măsura ce distanța dintre vertebre se mărește, discurile intervertebrale vor fi irigate imediat cu mult sânge, bogat în oxigen și nutrienți. Procesul de vindecare este susținut astfel pentru a deveni mai intens și mai rapid.

Etapa a 2-a durează 40 de minute și constă în masajul paravertebral efectuat pe patul de masaj cu role din jad, pietre de turmalină și raze infraroșii.

Elongația coloanei vertebrale se realizează in urma deplasării rolelor de jad  încălzite de-a lungul coloanei vertebrale, pe musculatura paravertebrală, încălzită si relaxată deja cu ajutorul razelor infraroșii, prin mișcări uniforme, întinzând coloana vertebră cu vertebră! 

Elongația mecanică a coloanei vertebrale

Diferit față de alte metode este faptul că, la Centrul JAD Welllness, elongația mecanică a coloanei vertebrale devine un proces plăcut și ușor de tolerat, chiar și pentru cei cu afecțiuni grave ale coloanei vertebrale! Și asta se datorează termoterapiei cu raze infraroșii – este esențial ca musculatura spatelui să fie încălzita bine!

In plus, totul se desfășoară îmbrăcat, uscat și fără atingere iar muzica de relaxare și aromele inconfundabile ale uleiurilor esențiale completează decorul conceput special pentru o stare de relaxare profundă!

Elongația mecanică a coloanei vertebrale la JAD Wellness - efecte si beneficii.

Pe lângă elongația mecanică a coloanei vertebrale, terapiile JAD Wellness produc multiple efecte pozitive și contribuie la starea generală de bine a întregului organism! Pregătește-te să te bucuri de următoarele beneficii:

În general, efectele terapiilor JAD Wellness se manifestă imediat după prima ședința! Totuși, pentru ca efectele să fie cât mai profunde și pentru menținerea acestora pe termen cât mai lung recomandarea noastră este pentru cel puțin două cure de sănătate a câte minim 10 ședințe, in fiecare an!

Să nu uităm că Medicina Tradițională Chineză ne învață că e mai bine să prevenim o boală decât să o vindecăm!

Găsești AICI informații complete despre terapia JAD Wellness de elongație mecanică a coloanei vertebrale! Dă-ne un telefon și programează o ședințV de testare, n-ai nimic de pierdut! Ba, dimpotrivă – s-ar putea să ai numai de câștigat!

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!