fb-img

Hernia de disc – boala secolului 21!

Ce este hernia de disc?

Coloana vertebrală este compusă din 26 de oase numite vertebre iar între vertebre se află câte un disc cartilaginos; aceste discuri asigură mobilitatea coloanei vertebrale, păstrează vertebrele la locul lor și acționează că niște amortizoare. Un disc este format din inel fibros și nucleu pulpos. Hernia de disc apare atunci când discul intervertebral se rupe și permite scurgerea nucleului pulpos permițând astfel discului să apese asupra rădăcinilor nervilor spinali.

Specialiștii spun că hernia de disc este generată în principal de materialul genetic însă sunt și alți mulți factori care favorizează apariția herniei de disc și care sunt legați în mod direct de modul de viață dezordonat din secolul vitezei.

Hernia de disc – boala secolului 21!

Cauzele cele mai frecvente care provoacă hernia de disc sunt:

Simptomele sunt diferite în funcție de zona unde a apărut hernia de disc:

Stadiile herniei de disc

1. Faza I: de instabilitate – apar dureri intermitente cauzate de postura incorectă ori de efortul fizic necontrolat. De cele mai multe ori durerea dispare la încetarea efortului fizic ori la corectarea posturii.

Hernia de disc – boala secolului 21!

2. Faza a II-a: de leziune discală – în această fază se rupe inelul fibros și permite scurgerea nucleului pulpos, rezultatul este o inflamare puternică care cere repaus la pat și administrarea de antiinflamatoare.

3. Faza a III-a: faza radiculară – această faza a herniei de disc are trei stadii de afectare și anume:

4. Faza a IV-a: discopatia lombară – se manifestă de cele mai multe ori după 40 ani. Pe măsură ce îmbătrânim nucleul pulpos suferă de deshidratare fapt ce favorizează procesul degenerativ al discului intervertebral. Inelul fibros care îmbracă discul suferă modificări majore din cauza uzurii mecanice la care este supusă coloana vertebrală.

Primul pas pentru a evita hernia de disc - adoptă un stil de viață sănătos!

Dacă ai fost diagnosticat cu hernie de disc și totuși simptomele nu sunt insuportabile, nu neglija recomandările doar pentru că te simți bine pe moment. Amânarea oricaror măsuri poate duce la complicații de tipul durerilor cronice, deficit de mobilitate sau leziuni pe viață.

Scopul tratamentului herniei de disc este ameliorarea durerii și oprirea evoluției afecțiunii pentru a evita intervenția chirurgicală.

În orice activitate pe care o întreprinzi (citit, scris, gătit, exerciții fizice, etc.) trebuie să păstrezi o postură care să nu îndoaie prea mult coloana vertebrală.

Ce poți face pentru a preveni hernia de disc și pentu a evita interventia chirurgicală?

ELONGAȚIA COLOANEI VERTEBRALE este un procedeu prin care este executată decompresia vertebrală.

    • În fizioterapie elongația coloanei vertebrale se facela rece prin conectarea pacientului la un aparat care practic trage de coloana vertebrală, pentru ca segmentele ei să fie realiniate. Elongația la rece este destul de incomodă și câteodată dureroasă.
    • Elongația coloanei vertebrale la cald – este masajul terapeutic care se face cu aparatele noastre de masaj cu pietre de jad, turmalină și căldură cu raze infraroșii.

Terapia cu raze infraroșii este cunoscută pentru stimularea circulației sangvine și oxigenarea profundă a țesuturilor și a mușchilor afectați. Razele infraroșii pătrund până la 4–5 cm în țesuturi și stimulează relaxarea acestora. De asemenea, terapia cu raze infraroșii  induce un somn profund și liniștit. Terapia cu raze infraroșii este o terapie antiinflamatoare care ameliorează afecțiuni precum: artrită reumatoidă, arterită, reumatismul, afecțiuni ale coloanei vertebrale, probleme digestive, ulcer, constipație, diabetul, hipertensiunea, etc., stimulând regenerarea țesuturilor și vindecarea rapidă.

Masajul cu pietre de jad, pietre de turmalină și raze infraroșii de la centrul JAD Wellness este un masaj blând care se face cu propria greutate a personei fără a interveni brusc ori agresiv asupra vertebrelor. Masajul durează cel puțin 40 de minute timp în care rolele de jad masează mușchii paravertebrali cu mișcări sus–jos, cu suspendări punctuale și încălzire profundă pentru relaxarea musculaturii paravertebrale și pentru decompresia vertebrelor. În cadrul procedeului, nucleul pulpos poate fi reintrodus în interiorul discurilor intervertebrale și prin masaj se pot recupera și în înălțime.

Elongația coloanei vertebrale este o metodă folosită împreună cu fizioterapia iar scopul ei este să diminueze durerea, inflamația, și să grăbească procesul de vindecare.

Masajul terapeutic cu pietre de jad, turmalină și raze infraroșii, de la centrul JAD Wellness are acţiuni atât locale, cât şi generale. Este o terapie 100% naturală cu beneficii pe viață pentru întregul organism, şi care vă va permite revenirea la activităţile zilnice într-un interval de timp foarte scurt.

În cazurile de hernie de disc efectele locale ale masajului cu pietre de JAD încălzite, de la centrul JAD Wellness sunt următoarele:

Hernia de disc – boala secolului 21!

Efectele generale sunt stimularea funcţiei aparatului respirator şi circulator, întărirea sistemului imunitar, creşterea metabolismului bazal, îmbunătăţirea somnului, îndepărtarea oboselii, etc. Nu în ultimul rând generează o stare de relaxare generală profundă.

Principalele metode de prevenție a herniei de disc țin doar de o atenție sporită pe care trebuie să o acorzi corpului tău și sănătății tale. Țin de un stil de viață sănătos pe care centrul JAD Wellness îl promovează în fiecare zi cu fiecare client care ii trece pragul.

Clienții noștri au înțeles beneficiile aduse de Medicina Tradițională Chineză și se bucură de serviciile noastre de masaj pe bază de abonament ori aleg varianta de a-și cumpăra produsele noastre pentru a le folosi acasă, cu toată familia, ori la birou cu toți colegii. Așa este și Dl. Nistor din Vaslui, care a venit la noi „înțepenit” de-a dreptul și care a plecat acasă recunoscător și plin de energie așa cum puteți vedea în filmulețul de mai jos. Dl. Nistor a efectuat 24 de ședințe pe patul automat de masaj cu pietre de jad, turmalină și raze infraroșii combinat cu 24 de ședințe de masaj shiatsu, de drenaj limfatic, pentru picioare, pe care le-a făcut intensiv, în regim de 2/zi.

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!