fb-img

Importanța apei în viața noastră!

Importanța apei în viața noastră!

Apa este elementul cel mai răspândit pe planeta noastră si este o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia.

Apa, în filozofia chineză, este primul dintre cele cinci elemente fundamentale ale Universului. De fapt, însuși corpul omenesc, ca și pământul, este făcut în ce mai mare parte din această materie. Apa reprezintă 55-68% din masa totală a corpului nostru. Poate că nu știați că până și oasele sunt alcătuite pe trei sferturi din apă și că 90% din plasma sangvină este apă.

Nici tonusul muscular nu poate fi menținut fără o cantitate adecvată de apă, întrucât trei sferturi din mușchi sunt apă. Toate acestea au fost făcute așa de natură și, prin urmare, trebuie să fie păstrate așa pentru a ne menține sănătoși.

Importanța apei în viața noastră!

Pentru sănătatea organismului recomandăm cu toată încrederea consumul zilnic a minimum 2 litri de apă, cu precizarea să nu se înlocuiască consumul de apă cu ceai, ciorbă, supă, băuturi carbogazoase, alcool, etc.

Care este importanța apei în viata noastră?

E bine de știut că:

Apa este o trebuință zilnică chiar mai importantă și mai urgentă decât mâncarea. Putem supraviețui câteva săptămâni fără să mâncăm nimic, dar nu mai mult de 5-7 zile fără apă. Pentru practicienii Medicinei Tradiționale Chineze apa reprezintă mai mult decât o nevoie biologică, ei susțin că trebuie să bem un pahar de apă dimineață, de îndată ce ne trezim, dar cu multă vreme – cel puțin cincisprezece minute – înainte de micul dejun. Acest pahar de apă, numit în lucrările antice chineze „apa sfânta de dimineață”, este necesar pentru a ne curăța de yin qi (energia mortală), acumulată in corp in timpul somnului.

Importanța apei în viața noastră!

După ce yin qi este eliminată, yang qi (energia vitală) începe să se autoproducă, până ce se ajunge la un nou echilibru între yin și yang. Ca urmare, ne vom simți de două ori mai viguroși în timpul zilei. Acest obicei, mai ales atunci când este respectat cu strictețe ani la rând, e minunat pentru sănătate și longevitate.

Ce este apa alcalină?

Apa alcalină este o apă cu un ph peste 7 și poate fi naturală sau obținută artificial.

În natură, apa devine alcalină prin contactul ei cu pietrele și solul de unde provine sursa de apă. Alcalinitatea apei naturale,  sau “de izvor”, cum mai este denumită, este astfel dată de conținutul sau bogat în compuși alcalinizanți, printre care calciu, potasiu, magneziu și bicarbonat. Conținutul sau în  acești compuși este datorat depozitelor minerale existente în sol.

Apa alcalinizată artificial, ionizată sau anodică, este obținută cu ajutorul unui dispozitiv electronic, numit și ionizator. În cursul procesului de ionizare sunt obținuți ioni pozitivi și ioni negativi care vor fi separați prin intermediul procesului de electroliză. Astfel, în urma acestui proces sunt obținute două tipuri de apă: apa alcalină ionizată care conține ionii negativi și apa acidă care conține ionii pozitivi, folosită pentru uzul casnic.

Organismul uman are propriile sisteme de eliminare a acizilor, rezultați în urma reacțiilor metabolice, încât să poată menține ph-ul optim  unei bune funcționări. În anumite condiții însă (alimentație dezechilibrată, vârstă înaintată, afecțiuni medicale, etc.), aceste sisteme pot fi depășite ceea ce ar putea duce la apariția unor probleme de sănătate precum cancerul, osteoporoza sau bolile cardiovasculare. Totodată alimentația omului modern este bogată în grăsimi saturate și zaharuri simple, este săracă în fibre și are un conținut mai bogat în sodiu și clor în comparație cu potasiu și bicarbonat. În consecință, un regim alimentar dezechilibrat, dar si lipsa hidratarii, pot duce la formarea unei cantități mai mari de acizi în organism. Odată cu avansarea în vârstă, funcția rinichilor, organ implicat în menținerea ph-ului sangvin în intervalul optim, poate fi afectată. Prin urmare, va crește riscul de acidifiere al sângelui in condițiile unui stil de viață dezechilibrat.

Știai că...?

Organismul nostru are nevoie de sprijinul nostru.

În plus față de consumul de apă și o alimentație sănătoasă, terapiile JAD Wellness susțin in primul rând întărirea sistemului imunitar! Un al 2-lea efect important este cel asupra sistemului limfatic. Terapiile JAD Wellness produc efecte de tonifiere și de susținere a funcționarii normale a întregului organism!

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!