fb-img

Lumbago sau durerea lombară

Ce e bine să știi despre lumbago!

Simți durere în partea inferioară a spatelui? Durerea te avertizează că ceva este în neregulă, așa că, nu o ignora. Trebuie să știi că durerile de spate sunt una dintre principalele cauze ale invalidității permanente și temporare și reprezintă unul dintre cele mai mari costuri legate de sănătate, în principal în țările industrializate.
Dacă suferi de dureri de spate, îți vom spune tot ce este bine să știi despre lumbago (durerea de spate), astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru recuperarea sănătății.

Ce este lumbago?

Organizația Mondială a Sănătății subliniază că lumbago reprezintă acea durere ce apare în zona inferioară sau lombară a spatelui, cauzată de afectarea structurii acestei părți a corpului. Aceasta poate afecta vertebrele, discurile intervertebrale, mușchii, terminațiile nervoase sau ligamentele.
Durerea lombară poate fi clasificată, în funcție de durată, astfel

De ce apare lumbago?

Originea lumbago este foarte variată, deși există în general două tipuri principale: mecanică și inflamatorie. Durerea de origine mecanică este cea mai frecventă, și se datorează modificărilor cauzate de funcția și de sarcinile pe care le punem asupra coloanei vertebrale, împreună cu îmbătrânirea progresivă a structurilor care o formează. Cea inflamatorie, în schimb, își are originea în afecțiuni ale coloanei vertebrale, precum spondilită sau boli sistemice (cum ar fi osteoporoza sau tumorile).

Cea mai frecventă durere de spate este mecanică. În cazul acestui tip de lumbago, apar modificări dinamice care afectează articulațiile vertebrale posterioare, iar această deteriorare provoacă durere cunoscută sub numele de sindrom fațetat lombar. Aceasta este cauza principală a celui mai frecvent tip de lumbago.

Lumbago sau durerea lombară

De asemenea, durerea lombară poate fi cauzată și de afecțiuni renale (calculi și infecții), digestive (pancreatită, ulcer perforat, de exemplu), genitale, dar și de sedentarism sau lipsa exercițiilor fizice.

Dintre factorii de risc care favorizează apariția lumbago amintim:

Care sunt simptomele lumbago?

După cum am mai spus, unul dintre principalele simptome ale lumbago este durerea intensă și ascuțită în zona inferioară a spatelui.
Cu toate acestea, există și alte simptome, precum:

Cum se poate trata lumbago?

Tratamentul constă, în prima fază, în ameliorarea durerii și apoi în recăpătarea mobilității. Marea majoritate a durerilor de spate se vindecă în șase săptămâni fără intervenție chirurgicală, iar exercițiile terapeutice pentru dureri de spate precum și mișcările de elongație a coloanei vertebrale sunt aproape întotdeauna parte a planului de tratament.
Tratamentul medicamentos vizează, în principal, ameliorarea simptomelor, eliminarea durerii și reducerea inflamației și a contracturilor musculare a spatelui.
Dacă durerea persistă sau creste in intensitate, ca o ultima soluție, pot fi recomandate proceduri chirurgicale atunci când simptomele se agravează și vorbim despre:
Ultima faza a tratamentului este cea de recuperare și întreținere. Aceasta poate include kinetoterapie, fizioterapie, acupunctură, chiropractica, osteopatia.
Din păcate, în cazul unor tratamente ale lumbago pot exista, de asemenea, riscuri. De exemplu, medicamentele pot avea reacții adverse, uneori grave. Din acest motiv, trebuie luate potrivit indicațiilor medicului curant. Pe de altă parte, dacă este necesară intervenția chirurgicală pentru stoparea durerii lombare, trebuie avut în vedere că orice astfel de intervenție implică o serie de riscuri ce pot include complicații cardiace sau cognitive, din cauza anesteziei, sau infecții, printre altele.

Ce putem face?

În primul rând să adoptăm un stil de viață sănătos, in toate planurile:
Un al doilea element important îl reprezintă eliminarea factorilor de risc amintiți mai sus.
În fine, dar nu și în cele din urmă, prevenția este, la rândul ei, foarte importantă!
A fi sănătos înseamnă o stare generală de bunăstare mentală, fizică, socială și spirituală, nu doar absența bolii!

Prevenție și întreținere cu terapiile JAD Wellness!

Dincolo de cele spuse mai sus cu privire la tratamentul potrivit pentru lumbago, trebuie menționat faptul că, în prezent, unele dintre cele mai bune soluții pentru prevenție și întreținere în cazul durerilor de spate, le reprezintă terapiile cu căldură.
Masajul terapeutic pentru dureri de spate pe patul cu role din jad si pietre de turmalină, de la JAD Wellness, poate fi combinat cu termoterapia cu raze infraroșii pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Această combinație îți va stimula circulația sangvină și îți va  relaxa în profunzime musculatura, iar elongația mecanică a coloanei vertebrale se produce într-un mod mai plăcut și mai eficient. Elongația mecanică a coloanei vertebrale, astfel realizată, produce imediat următoarele efecte:

În plus, terapiile JAD Wellness sunt recomandate pentru:

În ceea ce privește beneficiile, și acestea sunt multiple:

Sănătatea nu e totul, dar fără sănătate totul e nimic!

Arthur Schopenhauer

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!