fb-img

Presopunctura automatizată

Ce este presopunctura?

Presopunctura este o formă de terapie alternativă, non-invazivă, populară în China și Japonia de peste 5000 de ani. Este strâns înrudită cu acupunctură și reflexoterapia, având la bază aceleași principii active.

Presopunctura se bazează pe ideea că sănătatea organismului nostru depinde de echilibrul energiei din corp. Energia, pozitivă sau negativă, în cantități inegale poate cauza simptome neplăcute, iar presopunctura urmărește să regleze aceste dezechilibre.

Cum funcționează presopunctura?

Practic, prespunctura este o tehnică 100% naturală care ajută la echilibrarea fluxului de energie – “fortă vieții” sau Qi, în Medicina Tradițională Chineză – care circulă prin tot corpul nostru prin intermediul celor 12 meridiane energetice.

Tehnica de presopunctură se bazează pe principiul acupuncturii, respectiv pe activarea unor terminații nervoase sau a stimulării meridianelor în scopul reglării energiilor corpului și a vindecării bolilor doar că acest lucru nu se face prin intermediul acelor, ci prin masaj – o procedura ușoară și plăcută chiar de la prima ședința!

cele 12 meridiane ale corpului uman

Pe suprafața întregului organism uman există o multitudine de puncte de acupresiune, fiind cunoscute complet doar de specialiștii în presopunctură. Punctele de presopunctura sunt puncte asupra cărora se aplică o presiune constantă și continuă, de la 15-30 de secunde până la 1-2 minute, cu degetele sau cu un instrument cu cap proeminent. Energia acumulată în exces este eliberată iar tensiunea de la nivelul organului corespunzător este scăzută. Disconfortul, inflamația și durerea sunt diminuate iar, în urma unor ședințe repetate, afecțiunea poate fi calmată și ținută sub control.

Presopunctura are inclusiv rol de prevenție deoarece susține întărirea sistemului imunitar, stimulând astfel abilitățile de autovindecare ale organismului cu efecte benefice pentru sănătate.

În plus, specialiștii în presopunctură susțin că, pe lângă stimularea nervilor, a mușchilor și țesutului conjunctiv, presopunctura stimulează și procesele chimice din organism care duc la intensificarea activității hormonilor precum:

Ce este presopunctura automatizată?

La Centrul JAD Wellness prespunctura se face automatizat, cu ajutorul patului de masaj cu role din Jad, pietre de turmalină și raze infraroșii. Rolele din jad masează musculatura paravertebrala, care susține coloana vertebrală, și stimulează toți centrii nervoși aflați în zona spatelui. Acești centri nervoși au legătură cu toate organele interne și, prin presiunea exercitată de rolele din jad, se efectuează stimularea holistică a întregului organism. În plus se obține și o stare de relaxare profundă.

Uzual procedura durează 40 minute și se efectuează folosind 7 programe diferite. Selectarea programului se face în funcție de dorința și nevoia clientului.

Pentru ce afecțiuni poate fi utilizată presopunctura automatizată?

Prespunctura automatizată este utilizată în principal pentru ameliorarea disconfortului asociat cu o varietate de boli și afecțiuni precum:

Cum se desfășoară o ședința de presopunctură automatizată?

În timpul procedurii: De preferat este să veniți îmbrăcat în haine din fibre naturale de culori deschise. În timpul procedurii se stă întins pe patul cu role de jad și pietre de turmalină. Tot ce trebuie să faci este să stai relaxat și să te lași cu propria greutate pe sistemul de role aflat în interiorul patului și să urmărești mișcarea și modul de lucru, să simți cum se face destinderea musculaturii și întinderea coloanei vertebrale.

După procedură: Unele persoane se simt relaxate, iar altele se simt energizate. Dacă sunt afecțiuni poți simți un ușor disconfort. În acest caz se recomandă repetarea procedurii a doua zi ca să se elimine disconfortul.

Rezultate: Beneficiile presopuncturii sunt uneori dificil de măsurat dar, cu siguranță, vei simți beneficii chiar și după o singură ședința. Mulți oameni ne spun că simt o relaxare profundă, că ajută la echilibrare emoțională, că simt îmbunătățiri ale circulației sangvine, că simt picioarele mai ușoare, că își recăpăta mobilitatea sau că le este mai ușor să își mențînă spatele mai drept.

În general, prespunctura automatizată de la JAD Wellness nu are are efecte secundare. Pot apărea totuși ușoare dureri, atunci când există contracturi musculare sau afecțiuni ale coloanei vertebrale. De obiei aceste dureri dispar după prima ședința deoarece detensionarea musculaturii se produce imediat. Uneori însă sunt necesare mai multe ședințe, în funcție de afecțiunile existente.

Când să apelezi la presopunctura automatizată?

Iată câteva semne că prespunctura automatizată  ar putea fi terapia perfectă pentru tine:

De ce presopunctura automatizată de la JAD Wellness?

Ori de câte ori ne mișcăm, depindem de musculatură pentru a ne menține într-o anumită poziție sau pentru a ne deplasa.

Stabilizarea axială este modul prin care mușchii mențin stabilitatea coloanei vertebrale și a întregului corp. Acesta este efectul principal produs de masajul automatizat pe patul cu role din jad, pietre de turmalină și raze infraroșii.

Presopunctura este o forma de terapie alternativa, non-invaziva, populara in China si Japonia de peste 5000 de ani. Este strans inrudita cu acupunctura si reflexoterapia, avand la baza aceleasi principii active.

Stabilizarea axială este benefică pentru toată lumea, de la adolescenți până la persoanele vârstnice.

Dacă musculatura axială este suficient de puternică și de flexibilă atunci:

Presopunctura automatizată de la Centrul JAD Wellness se face la căldura razelor infraroșii, îmbrăcat, stând întins pe patul cu role din jad și pietre de turmalină. Presopunctura realizată astfel se mai numește și “presopunctură inversă” deoarece presiunea resimțită este echivalentul greutății propriului corp.

Cu ajutorul căldurii blânde a razelor infraroșii, printre beneficiile obținute imediat amintim:

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!