fb-img

SPLINA – bateria de energie a organismului

Ce este splina?

Splina este un organ limfoid, de mărimea unui pumn şi se află sub coaste, în partea superioară stânga a abdomenului. Splina este responsabilă cu digestia, asimilarea și transportul substanțelor nutritive în sânge și lupta împotriva infecțiilor.

Funcțiile splinei sunt de adaptare, hrănire și sprijin. Aceste funcții se exprimă la nivel fiziologic prin digestie, de aceea este bine să mâncăm cu plăcere, să binecuvântăm alimentele, să mestecam bine și să nu ne grăbim. Alimentele nu trebuie să fie nici reci nici fierbinți, poziția corpului să fie relaxată, fără a ține picioarele încrucișate.

SPLINA – bateria de energie a organismului

La nivel fizic, splinei îi place să fie atinsă și să se întindă; mișcările de stretching (întinderea mușchilor) ajută la eliminarea contracturilor din țesuturile moi, relaxând astfel organele și membrele corpului. Splina adoră atingerea fizică iar o îmbrățișare pe zi este un adevărat medicament pentru ea.

Conform Medicinei Tradiționale Chineze, la nivel emoțional, ÎNGRIJORAREA AFECTEAZĂ SPLINA. La nivel emoțional, splina se exprimă prin capacitatea noastră de a primi și de a oferi “hrană emoțională”. Dacă toate aceste aspecte ne sunt satisfăcute atunci ne vom simți în siguranță iar stările de îngrijorare nu ne vor afecta sănătatea.

La nivel mental, splina guvernează capacitatea de studiu, de concentrare și de procesare a informației.

Implicațiile pe care le produc organele leneșe sunt de amploare. Organele obosite sau care funcționează lent ne determină să fim obosiți, epuizați cronic, iritabili, constipați, confuzi, nervoși, stresați, deprimați, violenți, balonați, sau chiar mai rău decât atât. Lâncezeala organelor ne face să devenim o persoană leneșă, mai ales din cauza faptului că fiecare organ depinde de alte organe pentru a supraviețui.

Pe de altă parte, când ne fortificăm organele esențiale (splina, rinichii, ficatul) devenim mai calmi, mai concentrați, energizati, mai bine hrăniți, mai fericiți și mai sănătoși în ansamblu, ca urmare a unui sistem imunitar mai puternic.

De exemplu, dacă splina nu se află într-o stare optimă atunci avem probleme de absorbție a vitaminelor, a mineralelor și a aminoacizilor și astfel compoziția sângelui este compromisă.

Așadar, dacă va confruntați cu o splină leneșă, este posibil să nu conteze câte suplimente nutritive va sunt prescrise, pentru că absorbția lor va fi inhibată. Ați putea să înghițiți pumni de vitamine și să nu absorbiți mai nimic din ele, dacă splina este slăbită.

Cum știm dacă avem probleme cu splina?

Atunci când consumăm prea multă mâncare procesată și plină de conservanți ori prăjită peste măsură, ne slăbim splina. Conform testelor biochimice, 70% dintre pacienți au probleme cu spline leneșe.
Indicatorii obișnuiți ai acestei afecțiuni ar putea include: indigestie, eructații excesive, malabsorbție, arsuri stomacale, balonare, gaze, epuizare, depresie și un sistem imunitar slăbit.

Care sunt factorii care ne afectează splina?

Această situație este rezultatul consumului de alimente mult prea sărace în enzime, alimente care produc mucus (adică multe lactate și, în general, o dietă săracă), sau al unor combinații neadecvate a alimentelor, al stresului și chiar al nașterii unui copil. Splina este organul esențial ce reglează numărul de globule roșii din sânge – le distruge pe cele îmbătrânite și depozitează fierul.

Splina este un organ al sistemului limfatic cu rol important în imunitate, participând la lupta împotriva infecţiilor prin producerea de limfocite și de anticorpi, cu un rol important în matu­rarea globulelor roşii.

Alimentele vii hrănesc toate organele, în special sistemul endocrin, pancreasul, ficatul, rinichii și mai ales splina. Cel mai important factor pentru obținerea unei sănătăți perfecte este reprezentat de forța și vitalitatea organelor interne. Atunci când organele sunt în formă maximă și lucrează la capacitate optimă, toate celelalte funcționează perfect, în egală măsură.

De ce este necesar să ne menținem splina sănătoasă?

În Manualul de Medicină Convențională, cercetătorul Stephen Gascoigne subliniază importantă menținerii splinei într-o stare energetică deosebită. El susține că dacă energia splinei este scăzută, din orice motiv, atunci funcția gastrointestinala este compromisă, ceea ce duce la supraproducție de mucus. Mucusul excesiv se adună în organe și poate crea tot felul de probleme, începând cu disfuncții ale tranzitului intestinal, până la boala Crohn, colita ulceroasă și chiar bronșită cronică, dacă mucusul ajunge în plămâni.

În final, un sânge sănătos depinde de un sistem digestiv care funcționează cum trebuie. Splina ajută stomacul în procesul digestiei și, în felul acesta, generează un sânge de calitate. De fapt, în activitatea să, splina transportă și transformă substanțele nutritive în energie, producând în final sânge mai sănătos!

Terapiile JAD Wellness susțîn in primul rând întărirea sistemului imunitar. Deasemenea un efect important este cel asupra sistemului limfatic și, implicit, și asupra splinei, având efecte de tonifiere și de susținere a funcționării normale a întregului organism. Citiți aici mai mult despre terapiile JAD Wellness. 

Armonie, Energie, Căldură sufletească – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viata ta, prin beneficile terapiilor cu pietre din jad încălzite.

Te așteptăm cu drag la Centrul JAD Wellness ca să beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Tradițională Chineză cu ajutorul aparatelor de masaj automatizat și al termoterapiei cu raze infrarosii.

Te poți bucura de toate acestea la noi în centru, la tine acasă ori la birou.

În viziunea chinezilor cel mai bun doctor este cel care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze!

Nu lăsa această informație să se piardă! Anunță-ți rudele și prietenii, mai ales dacă știi oameni aflați în suferință!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu cu Facebook

Sănătate și stare de bine!

Abonează-te acum și primești 20% reducere la orice abonament achiziționat în maxim 3 zile de la abonare!